pondělí 7. ledna 2013

Los Lipez a Salar de Uyuni

27. prosince vyrazime na nas nejdelsi vylet s agenturou nasi cesty. Doufame, ze jsme si vybrali dobre, jak agenturu, tak spolucestovatele. Jedeme s belgickym parem, zdaji se byt fajn. Prvni den prohlizime okoli Tupizy, skaly v Ciudad Encanto, ktere jsou uzasne a spime v male vesnicce kdesi uprostred divociny. Dalsi den vstavame hodne brzo, ceka nas vystup na sopku. Presouvame se k ni a s vystupem zaciname relativne pozde. Auto nas vyvezlo hodne vysoko, nejde o nic tak moc narocneho, ale prece jen 6000m.n.m. Kdyz David tahne nahoru batoh s nasim oblecenim, vsichni se nam trochu smeji kolik toho tahneme, jdou jak na motyly.Vsak on jim ten smich cestou nahoru dojde. Prochazime kolem coudicich der, hrozne smrdi sirovodikem a kolem vsude je sira, to abychom vedeli, ze sopka pod nami je ziva :)
Zaverecna hodinka vystupu je celkem makacka a nahore fuci strasne moc, ale nam je celkem teplicko :)
Vecer jsou vsichni hrozne utahani, tak si otevirame vinko sami.
Dalsi dny nas cekaji barevne laguny s plamenaky, poust a skaly, strasne moc peknych veci.
Posledni den roku vyrazime ve 4 rano na Salar. Stihame vychod slunce nad solnou plani, snidame na Isla Incahausi pobliz 900let starych kaktusu a blbneme s fotakem obklopeni kolem dokola bilou plani.
Nas vylet konci pobliz mesta Uyuni na hrbitove vlaku. Loucime se s nasimi novymi belgickymi kamarady v docela osklivem meste Uyuni a vracime se do Tupizy. Sil na oslavu noveho roku je malo, jsme dost unaveni, ale jdeme na pizzu a otevirame bolivijske vinko, ale kolem pul jedne jdeme spat a chrnime az do obeda :)


na vrcholu Uturuncu ( 6008m.n.m)
Vulkan Uturuncu

Laguna Colorada

Arbol de Piedra


                                                                     
                                                                     Salar de Uyuni :  






Isla Incahausi


Žádné komentáře:

Okomentovat