pondělí 27. srpna 2012

vylet na Salto Angel


Cestovky z vyletu na nejvetsi vodopad sveta, ktery je pristupny jen letadlem a lodi, docela tezi, takze najit pro nas nejakou prijatelnou cenu nebylo jen tak. Nakonec ale po vystupu z autobusu v Ciudad Bolivar nachazime cestovku, kde ,,amigovi,, vysvetlime ze 3500bolivaru je pro nas opravdu nemyslitelne a ze jidlo ani ubytovani nepotrebujeme a dohodneme se na cene 2300bolivaru za osobu za letenku, lod a misto na stan.

23.8. nastupujeme do malinkeho letadla, kam krome nas nalozili brambory, cibuli a rajcata, a letime do Canaimy, odkud budeme dalsi den pokracovat lodi proti proudu reky Churun. V Canaime vidime prvni vodopady, ktere padaji do jezera Lago de Canaima, pobliz ktereho bydlime na zahrade jednoho hotelu.






 Jsou tam na nas moc mili a po prijezdu si vychutnavame prvni salek kavy po dlouhe dobe, kterou dostavame na privitanou. Druhy den se lodickou vydavame se skupinkou turistu z Trinidadu k vodopadu. Cesta lodi je paradni, reku obklopuji stolove hory a nase fotaky malem nestaci cvakat, dostane se nam prijemneho prekvapeni v podobe svaciny a pak asi po 3hodinach se pred nami objevi Salto Angel. Vystupujeme na Isla Raton a jdeme dzungli k vodopadu. Je tu zrovna obdobi destu, takze se nam ukazuje v plne krase. Za tmy dochazime do tabora, stavime stan a k nasi velke radosti dostavame kure pecene na ohni a ryzi se salatem. Dalsi den se vracime do Canaimy a 26. letime dalsim prtavym letadlem zpatky do Ciudad Bolivar. Kupujeme listek na autobus do San Franciska, cekame na bus a zasobime se jidlem, protoze nas ceka 8hodin cesty. Kdyz konecne vyjedeme, ujedeme asi 500m a autobus vypovi sluzbu, lide jsou nastavani a zatarasi silnici, myslenka je ta, kdyz nepojedeme my, tak nikdo .. Ne to ne, chteji, aby spolecnost, se kterou jedeme poslala novy autobus. To se nestane, tak stravime noc v autobuse, rano jdeme vymenit listek na dnesni vecer a toulame se po meste.

1 komentář:

  1. vodopády jsou dokonalý!!! 5 z 6 fotka je jak z jiného světa... prostě úchvatná

    OdpovědětVymazat