středa 7. listopadu 2012

Zacatek Peru - Mancora, Trujillo - raj pro nase zaludky

17. rijna prekracujeme v noci hranice a rano se probouzime v Piure, velkem, prasnem a ne moc cistem meste. Vybirame mistni menu a frcime busem do Mancory, ma to byt udajne nejhezci plaz v Peru. No... pro surfare urcite raj, ale jinak plaz ani mesto nic moc. Prespime jednu noc a rozhodneme se odjet do Trujilla. Jedine, na co budu vzpominat z Mancory, bude jidlo. Davame si mistni specialitu - ceviche, syrova ryba s cibuli, limetkou a koriandrem - je proste uzasna. jsme s Davidem nadseni, Mira na syrovou rybu kouka se znacnou neduverou :-)
Po rybich hodech se nechame zlakat popiskem z Lonely Planet a jdeme do kavarny La Bajadita, kde si davame uzasne dortiky, a uz nas ceka nocni bus.
Rano se probouzime v Trujillu a hrneme se na kulturu. Nejdrive prochazime davne mesto Chan Chan a v muzeu se dovidame o kulture Chimu. Pro tento den uz je kultury dost, a tak jedeme do campu Naylamp ve vesnicce Huanchaco na pobrezi. Kempik je moc pekny, proto rozhodneme zustat dve noci a cekaji nas dalsi rybi hody. Davame si poradne do nosu a za par penez, protoze mame kuchynku, a tak si rybicky a dalsi potvory pripravujeme sami a je to opravdu velka basta. Prvnich par dni v Peru je proste ve znameni gastronomickeho turismu.
Ceviche



Chan chan

Chan chan







Po opusteni Huanchaca prochazime jeste chramy Huaca del Sol a de la Luna, kupujeme listky do Huarazu a ukladame se ke spanku v celkem pohodlnem buse.

Žádné komentáře:

Okomentovat