pondělí 12. listopadu 2012

Kratce z Limy

Po prijezdu do Limy hledame hostel za prijatelnou cenu. Bydlime v Miraflores, celkem hezke, klidne a docela bohate ctvrti. Potom uz me zajima jen to, kde ma Nikon servis. Pri hledani hotelu vidime vyvesni stit s  nejakym servisem, ale nemaji tu nic o Nikonu, tak vyrazime na zjistenou adresu. Jdeme pesky pres asi 10 bloku a bez problemu to nachazime, jen tu nemaji servis a posilaji nas do Miraflores do obchodu, ktery jsme uz videli, ze je to nikonacky servis, docela dobra nahoda. Vracime se do Miraflores, jsem celkem napnuta, co mi na meho rozbiteho drobecka reknou. A mam velikou radost. Pan ze servisu jen, co se na to mrkne, uz vi, co se stalo. Heh, diagnostika nebyla nijak tezka. Zasekla zaverka, mrcha, nechtela se pri foceni otevirat. Oprava stoji neco pres 70dolaru, to je o hodne min nez jsem cekala, takze i kdyz je to rana do rozpoctu, mam velkou radost. Navic opraveny bude druhy den, nemusime tu nijak dlouho cekat :)
Dalsi den vyrazime do centra prohlednout si par kostelu, namesti a kosti ulozenych v kostelech. Lima je presne takova jak ji popisuje pruvodce - rozlehle poustni mesto balancujici na zaprasenych utesech tonouci po vetsinu roku ve vecne mlze - a opravdu 4dny v Lime obloha nemeni barvu ve dne v noci stale bila, diky oparu zvanem garua. Az paty den vidime slunce a kousek modre oblohy. V ulicich v centru je plno lidi, potkavame i zajezd z Cech.
Prijizdi nasi kamaradi ze Svycarska, jsou s nami i na hostelu, tak mame celkem veselo :)
Uz se tesim do Cusca. Zjistit, jak nejlepe se tam dostat, neni vubec jednoduche, kazdy tvrdi neco jineho. Nakonec vybirame jednu autobusovou spolecnost, ktera jede primo do Cusca, a zitra nas ceka 20hodinova cesta, doufejme, ze ne o moc vic.

Žádné komentáře:

Okomentovat