neděle 23. prosince 2012

Choro trek

Po mensi nevolnosti v La Pazu vyrazime zase trochu potrapit zada batohy a nozicky 57km v pohori Yungas. Nastesi prvni den stoupame jen 200m a pak uz cely trek vicemene klesame. Protoze je zatazeno, rozhodujeme se prenocovat kousek za sedlem, abychom taky meli neco z vyhledu. V noci je poradna zima, ale spacacek od Pana Pepika nezradi. Rano je videt jen bilo vsude kolem..mlha ve vzduchu, snih na zemi. Vyrazime dolu, trochu se zahrat a opravdu asi po hodince uz nam je teplo i kdyz trochu prsi. Hory se postupne meni v dzungli. Zase se nam podari projit bez placeni vstupu, parada :D
Do mista, kde chceme spat, dorazime kolem seste pekne unaveni.
Dalsi den malicke stoupani do kopce, ale stoji za to, krasny vyhled na zelene hory vsude kolem nas. Porad je na co koukat, tak cesta docela dobre utika, tedy alespon do obeda. Potom uz jsme trochu unaveni a mame pred sebou jeste poradny kus. V La Pazu sice rikali, ze se tenhle trek chodi tri az ctyri dny, ale my si ho davame za dva :) Zase kolem seste dorazime do cile. Do civilizace sice auta jezdi, ale chteji nehorazne penize, tak se rozhodujeme prenocovat a jet rano nakladakem primo do La Pazu jako mistni. Vstavame za deste a za tmy a je to teda jizda. Celkem zajimavy zazitek a bylo to levne a rychle.






La Paz

Ted v La Pazu poradne prsi a kdyz pisu poradne, tak nemyslim jako v cechach kdyz leje, bolivijsky dest, to jsou potoky vody misto chodniku. Chystame se na Hobita..

Žádné komentáře:

Okomentovat